Най-малко осем души са загинали при втора лавина, паднала на

...
Най-малко осем души са загинали при втора лавина, паднала на
Коментари Харесай

Втора лавина в Турция отне живота на 8 души

Най-малко осем души са починали при втора лавина, паднала на път в Източна Турция, до момента в който избавителни екипи издирвали хора, затрупани от предходно срутване на снежна маса. Това заяви Меки Арвас, кметът на град Бахчешехир в окръг Ван, където е станало бедствието.
Други двайсет спасители са останали под снега. Около 300 чиновници на службите за незабавна помощ са били извикани на автомагистралата край заобиколения от планини град Бахчешехир, откакто през вчерашния ден в региона падна лавина, която умъртви петима души. Валията на Ван Мехмет Емин Билмез съобщи, че 25 чиновници на избавителните екипи са били извадени живи от снега до момента и изпратени в болница. Няма информация за тяхното положение. По данни на вътрешното министерство затрупани остават към 10-15 души, откакто 30 са били избавени.
Първата лавина затрупа снегорин и микробус. Загинаха петима души, а двама остават в неопределеност. Шофьорът на снегорина и седем пасажери оцеляха. Втората лавина падна през днешния ден, до момента в който стотиците спасители издирваха двамата изчезнали, заяви частната телевизия НТВ, като добави, че мъгла и мощен снеговалеж затрудняват издирвателните действия. Анадолската организация съобщи, че водачът на снегорина Бахаттин Карагюлле е бил покрит за към 25 минути под снега, преди да успее да счупи прозорец и да се избави.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР