Най-малко осем души са убити, а десетки други са ранени

...
Най-малко осем души са убити, а десетки други са ранени
Коментари Харесай

Украйна съобщи за 8 убити и десетки ранени след руска атака срещу жилищна сграда в Славянск

Най-малко осем души са убити, а десетки други са ранени след съветска офанзива против жилищна постройка в източния град Славянск . Руската войска е атакувала и още няколко жилищни здания и учебно заведение в града, оповестиха украинските управляващи.

„ Руснаците насочиха няколко офанзиви по жилищни здания в града, унищожиха високи сгради и нанесоха провали върху учебно заведение “, сподели губернаторът на Донецка област Павло Кирилинеко . По думите му управляващите не престават избавителната интервенция, тъй като седем души, измежду които и едно дете, може да са попаднали под останките на изцяло унищожена постройка.

По данни на украинската полиция измежду жертвите е двугодишно дете, което е било извадено от останките, само че е умряло на път за болница.

„ Държавата на злото още един път демонстрира същността си “, сподели украинският президент Володимир Зеленски .
 Спасители и доброволци вадят дете под останките от жилищна постройка в Славянск след съветската офанзива от 14 април
Славянск е един от огромните градове в региона на Донецк, които се намират наоколо до главната точка на бойните дейности – Бахмут . По данни на английското разузнаване украинските сили са били принудени да се отдръпват от някои елементи в и към града.

Преди седмици Владимир Путин издаде заповед съветските сили да вземат напълно контрола над Донцка, Луганска, Запорожка и Херсонска области. В тях бяха извършени непризнати, противозаконни референдуми за присъединение към Москва.

В същото време Украйна се готви за контраатака в края на пролетта или началото на лятото.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР