Най-малко осем деца и един охранител бяха убити, а няколко

...
Най-малко осем деца и един охранител бяха убити, а няколко
Коментари Харесай

Ученици и охранител бяха убити при стрелба в училище в Белград

Най-малко осем деца и един охранител бяха убити, а няколко други деца и един преподавател бяха ранени при пукотевица в учебно заведение в сръбската столица Белград .

За стрелбата 14-годишен седмокласник. Той е задържан в постройката на ОУ „ Владислав Рибникар “, се споделя в изказване на министерството на вътрешните работи на Сърбия в сряда.

Училището се намира в община Врачар в центъра на Белград. Основните учебни заведения в Сърбия имат осем класа.

„ Всички полицейски сили са към момента са на място и се работи интензивно по изясняване на всички обстоятелства и условия, довели до тази покруса “, споделиха от министерството, без да показват претекста за стрелбата.

По-рано от ведомството оповестиха, че седмокласник е стрелял няколко пъти с револвера на татко си по посока на учениците и защитата.

Милан Неделкович , началник на община Врачар, където се намира учебното заведение, сподели пред кореспонденти пред учебното заведение, че ученикът е носел револвер в раницата си и че стрелбата е станала в коридора.
По думите му в учебното заведение има охранителни камери, само че няма детектори за метал.

По първична информация шест ранени деца и един преподавател са били откарани в болница. Полицията сподели, че за първи път е получено позвъняване за случая към 8:40 ч.

Министърът на образованието Бранко Ружич и министърът на опазването на здравето Даница Груичич са пристигнали на мястото. Полицията е отделила всички улици в региона.

Журналисти на Радио Свободна Европа (RFE/RL) на мястото оповестиха, че учениците са били евакуирани през страничния вход на учебното заведение.

" Беше извънредно ", сподели 14-годишна ученичка пред RFE/RL, откакто беше евакуирана. " Имахме физическо образование и бях долу, когато чух непрекъсната пукотевица. Не беше единствено един изстрел ", сподели тя.

В Сърбия всеобщите стрелби са необичайност. Страната има строга политика за огнестрелни оръжия. Предишният сходен случай се случи през 2013 година, когато деец от войните в Югославия простреля 13 души в село в Централна Сърбия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР