Най-малко ни трябват 5 месеца да подготвим посещение на папата.

...
Най-малко ни трябват 5 месеца да подготвим посещение на папата.
Коментари Харесай

Борисов за посещението на папата в България: Взе листче от едно чекмедже, написа си и си го остави в джоба

" Най-малко ни трябват 5 месеца да подготвим посещаване на папата ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов след посещаване при папа Франциск във Ватикана.

" Взе листче от едно чекмедже, написа си и си го остави в джоба - това, което ще даде на неговите хора да приготвят за визитата ", сподели още Борисов.

По-рано през днешния ден Борисов даде писмена покана на папа Франциск на посети България до края на годината. " Много деликатно всички са следели това, което се случва в София. След като всичко това го описах, взехме решение въпреки и мъчно, настоявах доста да посети и България. Разказах им всичко, което сме създали за Западните Балкани ", добави той. " За да няма спекулации, задачата на едно сходно посещаване е да успеем да задържим на задоволително високо равнище международното въздействие. Ние нищо друго не желаеме, единствено да има мир на Балканите и да ги превърнем в една строителна площадка. Аз го помолих да се моли за мен. Розите, които му подарих, най-вероятно ще бъдат засадени към морените в градините на Ватикана ", сподели още министър председателят.

" Само може да се гордеем с това, което Кирил и Методий са създали. Всички ние сме призвани да накараме историците доста по-добре да опишат на децата да помнят това нещо ", сподели още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР