Най-малко 26 души са били убити при атака срещу хотел

...
Най-малко 26 души са били убити при атака срещу хотел
Коментари Харесай

Ислямска групировка атакува хотел в Сомалия, над 20 души са убити

Най-малко 26 души са били убити при офанзива против хотел в Сомалия. Отговорност за нападението в южния пристанищен град Кисмайо пое ислямистката формация Аш Шабаб.

Атаката почнала със самовзривяването на нападател самоубиец пред хотела, след което въоръжени мъже щурмували постройката. Политик, който оживял при нападението, сподели, че измежду жертвите е изтъкнат сомалийски деятел.

Жертвите на офанзивата са жители на Кения, Танзания и Съединени американски щати, съобщи Ройтерс. Повечето от убитите са посетители на хотела, съобщи представител на локалните управляващи, представен от Асошиейтед прес. Той заяви още, че измежду, съгласно него, 10-имата починали са и двама публицисти, в това число една канадка.

Това е родената в Сомалия гражданка на Канада Ходан Налайе. Тя основала онлайн телевизия, ориентирана към сомалийците по света. Налайе била първата сомалийска жена в света, притежател на медия. Съпругът й също е бил погубен.

Свързаната с Ал Кайда формация Аш Шабаб управлява елементи от Централна и Южна Сомалия и постоянно прави офанзиви против силите за сигурност и цивилни. Сили на Съединени американски щати и Африканския съюз поддържат слабото централно държавно управление в битката му със сунитските екстремисти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР