Най-малко един протестиращ загина при масово шествие срещу кандидатурата на

...
Най-малко един протестиращ загина при масово шествие срещу кандидатурата на
Коментари Харесай

Син на покоен алжирски политик загина при протестите в страната

Най-малко един протестиращ почина при всеобщо шествие против кандидатурата на алжирския президент Абделазиз Бутефлика за пети мандат, осведоми 24chasa.bg. Вътрешният министър Нуредин Бедуи заяви, че починалият е Хасан бен Кеда - наследник на починал алжирски политик . Той е взел участие в митинг в столицата Алжир през вчерашния ден. " Аутопсията ще откри аргументите и събитията към гибелта му ", добави той в туит.
Това е първият смъртен случай, обвързван със почналите преди повече от седмица митинги в цялата страна против решението на президента да се кандидатира на изборите идващия месец. Брат на починалия протестиращ упрекна за гибелта му това, което назова " ръководещата тайфа и нейните биячи ". Той добави в изказване, оповестено онлайн, че Бен Кеда е умрял при конфликт сред полицията и " бандити, които не са свързани с протестиращите ".
Припомняме, че десетки хиляди алжирци излязоха през вчерашния ден на улиците в разнообразни елементи на страната, протестирайки против решението на Бутефлика да се бори за преизбиране. При конфликти бяха ранени 56 служители на реда, а 45 участници в митингите бяха задържани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР