Най-малко един милион украински граждани са били насилствено депортирани в

...
Най-малко един милион украински граждани са били насилствено депортирани в
Коментари Харесай

Над 1 млн. украинци са депортирани насила в Русия

Най-малко един милион украински жители са били " принудително депортирани " в Русия, съобщи локален чиновник по правата на индивида, представен от NBC. Според организация УНИАН са милион и двеста хиляди.

„ Не единствено, че съветските войски крият закононарушенията си, само че и депортират принудително всички, които считат за " ненадеждни ", заяви омбудсманът по правата на индивида в Украйна Людмила Денисова.

„ Имаме доказателства, че насилствената депортация е била готова авансово “, сподели Денисова. „ Има и обстоятелства, които удостоверяват, че Русия е имала проекти за това от кои украински области да депортира хора в Русия и какъв брой тъкмо да бъдат те ", добави омбудсманът.

В момента има към 20 000 украинци, държани във „ филтрационни лагери “ в Източна Украйна, като множеството би трябвало да бъдат изпратени в Русия, сподели Денисова. Що се отнася до останалите, „ ориста им остава незнайна “, добави тя. Миналата седмица стана ясно, че  300 поданици на Мариупол се закарани чак в село Врангел до Владивосток, на 9600 км. Това заяви съветникът на кмета на Мариупол Петр Андрюшченко в канала си в Телеграм. Настанени са в общежитие, нямат пари и не могат да открият връзка с околните си. Все отново ги хранят три пъти дневно, само че нямат документи. Вицепремиерът Ирина Верешчук заяви, че от време на време съумяват да разменят съветски военни пленници против украински цивилни. Повечето се връщат със следи от мъчения. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР