Най-малко един човек е загинал при нова вълна от руски

...
Най-малко един човек е загинал при нова вълна от руски
Коментари Харесай

Загинал и ранени при поредна масирана руска атака с дронове срещу Киев

Най-малко един човек е умрял при нова вълна от съветски удари по украинската столица Киев рано сутринта на 30 май, заяви кметът Виталий Кличко в Telegram.

Това е трета офанзива против града за 24 часа, откакто в понеделник, и 17-ото нахлуване единствено през месец май.

В няколко региона са избухнали пожари. Падащи парчета са запалили висока постройка в киевския квартал Холосиевски и 20 души са били евакуирани. Военната администрация посочи, че двата най-горни етажа на жилищната постройка са унищожени и че към момента може да има хора, затрупани под руините.

" Общо четирима потърпевши са приети в болница. Медиците са оказали помощ на място ", написа още Кличко.

В нападението са взели участие единствено ирански безпилотни самолети, като украинските сили за противовъздушна защита са унищожили над 20. Такива дронове употребява съветската войска от началото на войната през февруари предходната година. Ръководителят на военната администрация на Киев Серхий Попко дефинира последната офанзива като масирана.

В същото време управляващите в Москва оповестиха, че при офанзива с дронове са нанесени незначителни вреди на няколко здания. Кметът на съветската столица Сергей Собянин сподели, че на мястото на случая са пристигнали " всички служби за незабавна помощ на града ". Той добави, че " към този момент никой не е съществено ранен ". По данни на локалните медии над града са били свалени 10 дрона, основно в регионите Истра, Красногорск и Одинцово.

Засега няма без значение удостоверение. Кадри в обществените мрежи в действителност демонстрират сходни събития, само че не е ясно кой е пуснал дроновете. Неотдавна Москва упрекна Киев за, което украинските управляващи отхвърлиха.

Коментар от Киев няма, само че в понеделник началникът на военното разузнаване на Украйна военачалник Кирил Буданов предизвести за бърз отговор на серията съветски ракетни удари по Киев, отбелязва Би Би Си.

Междувременно президентът Володимир Зеленски даде висока оценка на доставените на Украйна американски средства за противовъздушна защита Patriot. Във видеообръщението си късно в понеделник той сподели, че те подсигуряват " 100% събаряне на всевъзможни съветски ракети ".

" Русия желае да следва пътя на злото до дъно, т.е. до своето проваляне, тъй като злото не може да има различен край с изключение на проваляне. Светът би трябвало да види, че терорът губи ", добави Зеленски.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР