Най-малко един човек е загинал, а двама са в неизвестност,

...
Най-малко един човек е загинал, а двама са в неизвестност,
Коментари Харесай

Един загинал и двама в неизвестност при свлачища в Британска Колумбия

Най-малко един човек е умрял, а двама са в неопределеност, откакто свлачища отнесоха коли от автомагистрала североизточно от Ванкувър, съобщи Ройтерс.

Вярва се, че двамата души в неопределеност са пътували по пътя край Пембъртън, на към 160 км от Ванкувър, когато били застигнати от свлачището.

Пристанището на Ванкувър, което е най-голямото в страната, заяви, че жп достъпът до него е изцяло пресечен от наводнения и свлачища. Това затруднява доставките на зърно, въглища и поташ.

През пристанището всеки ден минават артикули за 550 млн. канадски $ (440 млн. щ. долара) - от коли до контейнери със артикули и първични материали.

Два дни на проливни дъждове в провинция Британска Колумбия предизвикаха огромни наводнения и блокираха жп връзки, обслужвани от двете най-големи жп компании в страната.



Дъждовете също по този начин постановиха затваряне на голям брой автомагистрали, в това число всички съществени пътища към Ванкувър.

През последните 48 часа също така 235 000 жилища и други здания са останали без ток. Аварийните екипи към този момент са възстановили електроподаването до 219 000 от тях.
Вижте тази обява в Instagram.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР