Най-малко един човек е бил убит в Портланд, щата Орегон,

...
Най-малко един човек е бил убит в Портланд, щата Орегон,
Коментари Харесай

Гражданска война: Фатален сблъсък между привърженици на Тръмп и протестиращи от BLM

Най-малко един човек е бил погубен в Портланд, щата Орегон, при конфликти сред последователи на Доналд Тръмп и протестиращи от придвижването Black Lives Matter (Животът на тъмнокожите има значение), предадоха американските медии.

Мъжът, който е бил убит, е бял. Полицията все още не разкрива повече детайлности за убийството. През последните седмици Портланд стана сцена на огромни митинги, при които се стигаше и до конфликти с полицията.

Мащабни прояви в Съединените щати пламнаха след убийството на тъмнокожия Джордж Флойд. Той бе погубен при ареста си от бели служители на реда. В доста градове на Съединени американски щати и по света имаше митинги против насилието и убийството на чернокожи. Привърженици на Тръмп в Портланд са влезнали в конфликт с почитатели на придвижването BLM.

В изказване полицията в Портланд разгласи, че чиновниците на реда са получили известие за пукотевица в региона на Трето авеню (в югоизточната част на града) и са намерили мъж с огнестрелна рана на гърдите. Той не е оживял. Не се разкрива дали убийството има връзка с митингите. Полицията търси очевидци на стрелбата. Фаталният случай се случва седмици преди президентските избори в Съединени американски щати. От Републиканската партия упрекват демократите, че не са осъдили конфликтите през последните седмици. Тръмп заплаши да употребява груба мощ против стачкуващите. Част от тях използваха митинга като предлог, с цел да грабят от магазини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР