Най-малко един афганистански войник загина, а други седем бяха ранени

...
Най-малко един афганистански войник загина, а други седем бяха ранени
Коментари Харесай

Талибаните започнаха нова офанзива в Югоизточен Афганистан

Най-малко един афганистански боец почина, а други седем бяха ранени по време на боевете за град Газни в Югоизточен Афганистан, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Бойци на талибаните започнаха масирана атака против жилищни здания и армейски контролно-пропускателни пунктове. По думите на губернатора на провинцията Ариф Нури „ телата на десетки талибански бойци лежат по улиците “.
Атаката на талибаните е почнала по едно и също време от няколко направления в късните часове на четвъртък. Талибаните употребяват високоговорителите на джамиите, с цел да предупредят локалните поданици да изоставен домовете си. Чуват се детонации и пукотевица от автоматизирано оръжие.
Талибаните към този момент разгласиха изказване, в което настояват, че са завладяли „ множеството от държавните здания в града “. Според екстремистите 140 души от държавните сили са премахнати.
напомня, че това е единствено един от следващите опити на талибаните да завладяват столицата на провинцията. През май те нападнаха западния град Фара. Намесата на афганистански командоси и американските въздушни офанзиви тогава обърнаха изхода от борбата и талибаните бяха изтласкани от града.
Организацията продължава да отхвърля да води договаряния с държавното управление в Кабул и упорства за директни диалози със Съединени американски щати. През юли представители на талибаните се срещнаха с публични представители на Съединените щати в Катар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР