Най-малко две тела са открити в останките на круизното корабче

...
Най-малко две тела са открити в останките на круизното корабче
Коментари Харесай

Откриха загинали туристи в останките на корабчето Русалка

Най-малко две тела са открити в останките на круизното корабче " Русалка ", което беше извадено от водите на река Дунав в унгарската столица Будапеща.

 © БГНЕС
Операцията по изваждането на " Русалка " стартира рано тази заран. Останките на круизното корабче бяха изтеглени благодарение на плаващ кран.

Подготовката на акцията стартира преди няколко дни. Водолази прекараха специфични ленти през корпуса на плавателния съд. Той беше изваден доста постепенно от водата, тъй като не е ясно какъв брой и какви са вредите по 70-годишния транспортен съд.

" Русалка " с 35 души на борда - южнокорейска група и унгарския екипаж, потъна откакто беше ударена от различен, по-голям, кораб по време на проливен дъжд в края на май. Седем души бяха избавени директно след случая. Загинаха 20 души, а 8 се водеха безследно изчезнали. Експерти не изключиха вероятността на борда да има и още тела.

Действията по изваждането, които се правят от маджарски и южнокорейски екипи, се забавиха поради пълноводието на река Дунав.

Капитанът на по-големия транспортен съд, блъснал " Русалка ", 64-годишният украински жител Юрий С. е арестуван. Той е упрекнат в непозволено държание в речния трафик, довело до човешки жертви.

Останките на " Русалка " ще бъдат преместени на безвредно място, с цел да стартират огледите на полицията.
 Започва интервенция по изваждането на круизното корабче, потънало в Дунав Започва интервенция по изваждането на круизното корабче, потънало в Дунав
В унгарската столица Будапеща стартира интервенцията по изваждането на круизното корабче "Русалка ", потънало във водите на Дунава в края на май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР