Най-малко две тела са били извадени от развалините на туристическата

...
Най-малко две тела са били извадени от развалините на туристическата
Коментари Харесай

Извадиха потъналата туристическа лодка в Будапеща, намериха две тела

Най-малко две тела са били извадени от руините на туристическата лодка , която потъна в река Дунав в унгарската столица Будапеща през предишния месец.

Водолази са влезнали в лодката, откакто плаващ кран постепенно я издигна на повърхността.

Лодката превозваше южнокорейски туристи, когато беше блъсната от круизен транспортен съд и се прекатурна, оставяйки 20 мъртви, а други осем към момента се водят изчезнали .
 Тялото на 13-и южнокореец намерено след бедствието в Дунав в Будапеща
Тялото на 13-и южнокореец намерено след бедствието в Дунав в Будапеща

Мъжът е бил открит на 60 км надолу по течението от Будапеща

Опитите за изваждане на плавателния съд от маджарски и южнокорейки екипи бяха възпрепятствани от високото равнище на водите на Дунав.

Кадри от мястото от тази заран демонстрираха кабината и горната палуба на лодката да излизат от водата, а по-късно водолази да организират претършуване за жертви , които към момента са вътре. Най-малко две тела е било забелязано да бъдат изваждани.

Очаква се интервенцията да отнеме няколко часа. Не е известно какъв брой мощен е корпусът на 70-годишната лодка след конфликта, показват специалисти по изваждане на потънали плавателни съдове.
 Повдигнаха обвинявания на капитана, провокирал случая край Будапеща
Повдигнаха обвинявания на капитана, провокирал случая край Будапеща

При него починаха 7 туристи, а други 21 са изчезнали

Круизният транспортен съд Viking Sigyn удари туристическата лодка малко след 21 часа локално време (22 часа българско) на 29 май, до момента в който и двата плавателни съда прекосяваха под моста " Маргит ".

Седем от 35-те души на борда бяха избавени, а седем тела бяха бързо извадени, само че други бяха отнесени от течението или останаха в самата лодка .

Няколко тела бяха открити през идващите дни, като едно беше извадено от Дунав на повече от 100 км надолу по течението. Известно е, че 19 южнокорейски туристи и маджарин член на екипажа са починали. Сред изчезналите е унгарският капитан на лодката.

След като изцяло бъдат извадени от водата, останките на лодката ще бъдат откарани на несъмнено място и проучени от полицията, която стартира следствие.

Капитанът на круизния транспортен съд, 64-годишният украинец Юрий С., беше арестуван по съмнение за неразумно непозволено държание, довело до доста жертви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР