Най-малко две тежки верижни катастрофи на АМ Тракия до Ихтиман.

...
Най-малко две тежки верижни катастрофи на АМ Тракия до Ихтиман.
Коментари Харесай

Тежки верижни катастрофи с над 40 автомобила на AM Тракия

Най-малко две тежки верижни произшествия на Автомагистрала " Тракия " до Ихтиман. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

От Агенция " Пътна инфраструктура " осведомиха, че към 14 часа придвижването по Автомагистрала " Тракия " в посока Пловдив е възобновено. При Ихтиман, сред 46-и и 47-и километър на автомагистралата, прекосяването към този момент се реализира свободно и в двете посоки в платното в посока Пловдив.

 Мъгла и пушек от горящо бунище предизвикали верижния пъкъл на Автомагистрала
Мъгла и пушек от горящо бунище предизвикали верижния пъкъл на Автомагистрала " Тракия "

Намалената видимост, несъобразена скорост и неспазване на отдалеченост

По информация на News.bg потърпевшите при произшествието са минимум 23 души. Те са превозени в лечебните заведения " Св. Анна ", " Пирогов ", " Токуда ", " Исул " и " София мед ".

По последни информация двама мъже са с по-сериозни наранявяния и с действителна заплаха за живота. Те са превозени в " Св. Анна " и ще бъдат оперирани през днешния ден. Сериозно е положението и на 80-годишна жена, настанена в УМБАЛСМ " Пирогов ". Жената към този момент е била оперирана по неотложност.

 Трима от потърпевшите при злополуките на Автомагистрала Обновена
Трима от потърпевшите при злополуките на Автомагистрала " Тракия " са с заплаха за живота

За лекуване са признати минимум 23 души

Министерството на здравеопазването заяви, че към 09,20 часа 15 души са потърпевши при верижните произшествия. 7 от ранените са превозени до столични лечебни заведения. Някои са в тежко положение. 13 коли за спешна помощ са изпратени на място.

Главният секретар добави, че в злополуките са взели участие повече от 40 автомобила. Пътните произшествия са станали в двете направления на автомагистралата - към Бургас и София.

Според Маринов по предварителна информация повода за случаите е гъста мъгла и несъобразена скорост.

Той сподели още, че има основана организация за достъп на колите за спешна помощ и направления до околните болнични заведения.

Вътрешният министър Валентин Радев съобщи в коридорите на Народното събрание, че над 20 автомобила са се блъснали в двете направления на пътното трасе в Ихтиманско.

Пренасочено е придвижването, тъй че да няма запушване, разясни той. Пожарната също е на мястото на тежкия случай. Засега няма жертви, само че има потърпевши, сподели министър Радев.

Петима са извозени към столични лечебни заведения. Трябва да се внимава, поучава силовият министър водачите. Причината е ниските мъгли в ранните часове.

Сигналите за злополуките са подадени към 6 сутринта, последвали още 16 известия.

Огромни тапи има и в двете направления.

Има информация и за пожар до пътя, който затруднява дишането. Маринов посочи, че става въпрос за задимяване от бунище.



Временно е лимитирано придвижването на коли на Автомагистрала " Тракия " в региона на Ихтиман, оповестяват от Агенцията за " Пътна инфраструктура ".

Ограниченията са и в двете направления. Причината е гъста мъгла и злополука.

Обходният маршрут е през път I-8 от Ихтиман до пътен възел Мухово и назад, допълват от организацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР