Най-малко две години са необходими, за да може концесионерът на

...
Най-малко две години са необходими, за да може концесионерът на
Коментари Харесай

Поне две години са необходими за инвестиционния план за втори лифт на Банско

Най-малко две години са нужни, с цел да може концесионерът на Банско, да създаде своя капиталов проект за втори въжен превоз и да организира нужните публични разисквания. Това стана ясно след среща на министъра на околната среда и водите Нено Димов с представители на концесионера и с кмета на Банско Георги Икономов. Срещата е по самодейност на екоминистъра. Какви са резултатите от нея?


На срещата фирмата-концесионер на ски зоната в Банско е показала единствено идейния си план и процедурите, през които би трябвало да се премине за неговото осъществяване. От компанията считат да наемат архитект, който да направи капиталов план, по-късно да приготви стимулирано предложение за създаване на профилиран организационен проект, следва процедура за преценка на нуждата от екооценка и самото осъществяване на оценка за влияние върху околната среда.

Кога се чака да внесете същинският капиталов план?

адв. Петър Петров, член на съвета на шефовете на " Юлен " АД ": След като влезе в действие приемането на обстоен организационен проект, т.е. ние без обстоен организационен проект няма по какъв начин да изградим втората кабинка.
Правилни ли са опасенията на еколозите, че показания от вас абстрактен план е единствено първата част и действително следва построяването на голям брой писти?
Петър Петров: Мисля, че не са прави. Тепърва ще прегледаме нещата, вероятно в случай че има проблеми в самата скизона, само че това не го обсъждахме през днешния ден на срещата.
От компанията са безапелационни, че не могат да усилят потенциала на първия въжен превоз и това не би понижило опашките.

Петър Петров: Ако има втора кабинка тези потоци ще се разделят, т.е. единият поток ще върви към Бъндеришка поляна, т.е. за по-напредналите скиори, надлежно към местността Шилигарника за по-начинаещи.
Предвидили са и време за обжалване на всяка стъпка от плана.
Петър Петров: Сметнете една правосъдна процедура на две инстанции е не по-малко от една година, т.е. ще има две цялостни години, тъй като нашият закон позволява да бъдат обжалвани от неправителствени екологични организации.
Кметът на Банско Георги Икономов разгласи, че е за възбрана на колите в планината. Той беше безапелационен, че нови хотели и къщи за посетители няма да се строят край Банско.
Георги Икономов, кмет на Банско: Нищо ново не се урбанизира, не става въпрос за никакви нови 40 хиляди кревати, това мога единствено да кажа.
Днес на митинг ще излязат както съперниците на втората кабинка в Банско, по този начин и бранителите.

Нено Димов, министър на околната среда и водите: Протестът е естествена форма и е част от демокрацията. Все отново мисля, че е редно да се получава информацията непосредствено от концесионера, а не през медиите, които несъмнено са доста значим посредник в тази посока.
От министерството са безапелационни, че ще държат на спазването на всички законови процедури.

 Нено Димов дава отговор във фейсбук за втория въжен превоз на Банско Нено Димов дава отговор във фейсбук за втория въжен превоз на Банско
Министър на околната среда и водите Нено Димов ще се срещне с концесионера на спортните уреди в Банско на следващия ден. Това разгласи самият той в предаването...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР