Най-малко двама кметове на германски градове, настроени положително към приема

...
Най-малко двама кметове на германски градове, настроени положително към приема
Коментари Харесай

Германски кметове, настроени положително към мигрантите, получиха смъртни заплахи

Най-малко двама кметове на немски градове, настроени позитивно към приема на мигранти, са били застрашени със гибел. Това заяви през вчерашния ден полицията, няколко дни след хипотетичното ликвидиране на благосклонен съм мигрантите политик, осъществено от симпатизант на неонацизма, съобщи " Франс прес ".

Кметовете на Кьолн Хенриете Рекер и на градчето Алтена във федералната провинция Северен Рейн Вестфалия Андреас Холщайн към този момент са били жертва на набези с нож по политически аргументи.

" Госпожа кметът получи смъртни закани ", удостовери за Агенция Франс Прес представител на полицията в Кьолн, като уточни, че следствието към този момент е поето от берлинската правосъдна полиция. Холщайн удостовери пред организация ДПА, че е получил във вторник смъртни закани.

През октомври 2015 година Рекер беше тежко ранена с нож от симпатизант на крайната десница, който се обявяваше против идването на търсещи леговище мигранти в града. Оттогава тя е под непрекъсната полицейска защита.

В края на 2017 година Холщайн - консервативният кмет на населено място със 17 хиляди поданици, представяно като " град модел " за интеграцията на мигрантите, избегна на косъм нахлуване с нож. Тогава причинителят също беше враждебно надъхан към приема на бежанци в страната.

Тези закани се появиха няколко дни откакто беше убит Валтер Любке - член консервативната партия на Ангела Меркел. На 2 юни 65-годишният високопоставеният районен чиновник беше открит мъртъв на терасата на къщата си във Волфхаген, покрай град Касел. 45-годишен обвинен, обвързван с неонацисткото придвижване, беше арестуван през почивните дни. Любке стана прочут с позицията си по мигрантския въпрос, която отстояваше ясно в името на християнските полезности и поддържаше решението на канцлера да отвори през 2015 година вратите на страната за търсещи леговище чужденци.

През октомври същата година той даже предложения германците, които не споделят неговите полезности, да изоставен страната, с което си навлече гнева на крайнодесните и получи смъртни закани. Съобщението за неговото ликвидиране беше приветствано с език на омразата в обществените мрежи в Германия, само че беше изрично наказано от всички политически партии.

Ангела Меркел дефинира новината за гибелта на Любке като " потискаща ", до момента в който министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер квалифицира станалото като " терористична офанзива ", която е " сигнален сигнал ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР