Най-малко двама души са загинали след земетресение със сила 6

...
Най-малко двама души са загинали след земетресение със сила 6
Коментари Харесай

Най-малко двама загинали при земетресението в Турция. Трусът е усетен и у нас

Най-малко двама души са починали след земетресение със мощ 6 по Рихтер, което разклати северозападна Турция. Ранените са десетки, нанесени са съществени материални вреди. Люлеенето е усетено на доста места в Турция - Истанбул, Анкара, Бурса, както и в България, в градовете - Бургас, Варна и Балчик.

Люлеенето стартира малко след 4.00 часа сутринта локално време. Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център - епицентърът на труса е бил на дълбочина към 7 км, и на към 14 км от най-близкото обитаемо място - град Дюздже.



Жителите му прекарват остатъка от нощта на открито. Служители на локалните подразделения на гражданска отбрана им раздават одеала и топли питиета.

Последвали са над 100 вторични труса, като силата им е към 4 по Рихтер. Нанесени са съществени материални вреди в няколко обитаеми места, като най-засегнат е град Дюздже. Повече от постройките там са напукани, нападала е мазилка.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу посети Дюздже и сподели, че страната ще окаже нужната помощ за превъзмогване на последствията от бедствието. Денят е разгласен за неучебен в цялата област. Разчистването на отломките към този момент стартира. Местните управляващи прецизират, че повече от ранените са разследване на суматоха - мнозина са скачали от прозорци и тераси.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР