Най-малко двама души са загинали след силно земетресение, което удрари

...
Най-малко двама души са загинали след силно земетресение, което удрари
Коментари Харесай

Най-малко двама души са загинали след земетресение край бреговете на Чили

Най-малко двама души са починали след мощно земетресение, което удрари крайбрежията на Чили, оповестява Daily Express, представен от " Фокус ".

Трусът е бил регистриран на 53 км. дълбочина до крайбрежията на град Кокимбо. Епицентърът е на към 15 км югозападно от града. Геологическата топографска работа на Съединени американски щати съобщи, че степента на труса е 6,7 по скалата на Рихтер.

Първоначално Националната работа за изключителни обстановки е издала предизвестие за цунами, само че то бързо е анулирано.

Според шефа на Националната организация за изключителни обстановки към министерството на вътрешните работи Рикардо Торо, повече от 200 хиляди души в зоната страдат от спирания на електричеството.

На няколко места е докладвано за вреди, само че не е имало вести за жертви.

Този регион на света е мястото, където се случват множеството трусове и където вулканичните изригвания се срещат по-често.

Чили претърпява най-голямото земетресение, което е записано през 1960 година, когато трус с магнитуд 9.5 удря бреговата линия. През 2010 година земетресение с магнитуд 8,8 и последвалото цунами убиват 525 души, а 26 изчезват безследно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР