Най-малко двама души са убити, а други поне 25 са

...
Най-малко двама души са убити, а други поне 25 са
Коментари Харесай

Убити и ранени при нападение срещу офис на партията на афганистански кандидат за вицепрезидент

Най-малко двама души са убити, а други най-малко 25 са ранени при нахлуване против офиса на политическата партия на претендента за афганистански вицепрезидент Амрула Салех, предадоха международните организации.

Салех, който се кандидатира на президентските избори, в тандем с президента Ашраф Гани, не е потърпевш при офанзивата. Това написа в Туитър самият Гани. По-рано се твърдеше, че Салех е бил ранен от шрапнел . Той беше изведен от постройката. Спасени са били още 40 души, намирали се вътре.

Зоната е отцепена от силите за сигурност, които са съумели да прочистят от нападателите първия и втория етаж. Но продължава интервенцията по прочистването на останалите етажи. Засега се допуска, че нападателите са двама.

Насрат Рахими, представител на афганистанското министерство на вътрешните работи, описа, че гърмежът е станал в 16,40 ч. локално време покрай офиса на партия Зелена наклонност.

После въоръжени мъже са нахлули в офисите на партията.

Засега никой не е поел отговорност за офанзивата. Тя става в деня, в който беше открита предизборната акция за президентските избори на 28 септември.-->

Салех е праволинеен конкурент на талибаните и на други твърдолинейни ислямистки групи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР