Най-малко двама американски военнослужещи са загинали при катастрофа с хеликоптер

...
Най-малко двама американски военнослужещи са загинали при катастрофа с хеликоптер
Коментари Харесай

Двама загинали военнослужещи на САЩ при катастрофа на хеликоптер в Афганистан

Най-малко двама американски военнослужещи са починали при злополука с хеликоптер в Афганистан. Това оповестиха американските военни в изказване, представено от международните осведомителни организации.

" Причината за злополуката е в развой на следствие, само че предварителните данни не демонстрират, че е била породена от противников огън ", се показва в изказването.

Инцидентът идва, откакто неназовани източници от Пентагона в края на предишния месец оповестиха, че американското военно министерство работи по проекти за деяние в непредвидени обстановки за бързо евакуиране на силите на Съединени американски щати в Афганистан след внезапната смяна на политиката на президента Доналд Тръмп във връзка с Сирия.

Американският военачалник Остин Скот Милър, който е пълководец на задачата " Решителна поддръжка ", съобщи по-рано, че Съединени американски щати към този момент са понижили силите си с 2000 бойци в Афганистан през последната година.

В същото време администрацията на Тръмп отхвърли да изключи евакуиране на американските войски без спокойно съглашение с талибаните, което беше денонсирано след терористична офанзива, довела до гибелта на американски боец в Кабул през септември.

Тогава държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че талибаните са се пробвали " да завоюват преимущество при договарянията посредством осъществяване на терористични офанзиви в страната ".

Тръмп неведнъж даде обещание да понижи броя на американските военнослужещи в Афганистан, изтъквайки през август, че техният брой ще бъде стеснен до 8 600 души от настоящето равнище от към 14 000 военнослужещи, надалеч под 100 000 бойци, които бяха основани там по време на разгара на войната.

В момента американските войски в Афганистан имат задача да образоват, поучават и подкрепят афганистанските сили в битката им против талибаните, както и осъществяване на антитерористични задачи против терористични групировки като " Ал Кайда " и ДАЕШ ( " Ислямска страна " ). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР