Най-малко двадесет и осем души загинаха и още толкова са

...
Най-малко двадесет и осем души загинаха и още толкова са
Коментари Харесай

Разследват причините за катастрофата на остров Мадейра

Най-малко двадесет и осем души починаха и още толкоз са ранени при злополука на туристически рейс на португалския остров Мадейра в Атлантическия океан, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирайки португалски медии.

В рейса, пренасящ немски туристи, имало 55 души. Според първите известия девет от починалите са немски жители. По-късно португалският президент Марселу Ребелу де Соуза, представен от Ройтерс, сподели в телевизионно изказване, че множеството от жертвите са германци, само че евентуално измежду потърпевшите има и локални поданици, ударени от рейса при злополуката. Президентът сподели, че още през нощта се насочва към Мадейра.

Според очевидци лидерът на рейса не се справил с ръководството при втурване по стръмен стеснен път, преминаващ през обитаемо място в планинска околност източно от основния град на острова - Фуншал, и се врязал в постройка около пътя, заяви кметът на селцето Филипе Соуза, представен от АП. Той добави, че починалите са 17 дами и 11 мъже. На мястото на злополуката, която станала към 18:30 ч локално време нощес, пристигнали няколко екипа пожарникари и над 10 коли за спешна помощ. Според немския вестник "Билд " локалните управляващи не изключват броят на жертвите да нарасне.

Заместник-шефът на регионалната администрация на Мадейра Педро Каладо даде конференция и сподели, че всички потърпевши, измежду които и водачът на рейса, са настанени в болница.

Властите са почнали следствие на аргументите за злополуката. От Лисабон незабавно са изпратени съдебно-медицински екипи, които да вземат участие в аутопсиите на жертвите. Според локални поданици времето, когато се е разиграла нещастието, е било хубаво. На излъчени по малкия екран фрагменти се вижда рейсът, преобърнат на една страна край тесния път, заобиколен от спасители, а в близост лежат разпръснати тела.

Португалският министър председател Антониу Коща написа в Туитър, че е изпратил съболезнования на немската канцлерка Ангела Меркел. Говорителят на Меркел - Щефен Зайберт, писа също в Туитър, че "ние потънахме в дълбока тъга за тези, които изгубиха живота си в ужасната злополука с рейса в Мадейра ". Той разгласи, че е основана гореща телефонна линия за хората, които са разтревожени за членове на техните фамилии. Германското външно министерство заяви, че неговото посолство в Лисабон е в контакт с локалните управляващи на Мадейра.

Други членове на същата немска група са пътували с втори рейс, който не е обиден от злополуката.

Португалският остров, именуван "перлата на Атлантика ", е известна туристическа дестинация с мекия си климат и охолно зелените планински пейзажи на фона на океана.

#Portugal #Breaking Tourist bus crash kills 28 in #Madeira Island. #Caniço Mayor confirms death toll. pic.twitter.com/xhMbURKGI7
— José Miguel Sardo (@jmsardo) 17 април 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР