Най-малко два полета бяха пренасочени в Гърция тази сутрин, докато

...
Най-малко два полета бяха пренасочени в Гърция тази сутрин, докато
Коментари Харесай

Гърция връхлетяна от рядка мощна буря с ураганен вятър

Най-малко два полета бяха пренасочени в Гърция тази заран, до момента в който страната се готви за стихия с ураганен вятър, която връхлита откъм Йонийско море, осведоми " Франс прес ".

Два полета на Ryanair до йонийския остров Кефалония не съумяха да кацнат на локалното летище и бяха пренасочени към Атина.

Според гръцката Служба за гражданска отбрана средиземноморският вихър, или " медикане ", връхлита със мощни ветрове с над 100 км/ч.

Местните поданици оповестяват за спиране на електрозахранването, повреди на покриви и падащи дървета.

След връхлитане на йонийските острови и елементи от континенталната част на Западна Гърция, по-късно се чака бурята да се реалокира над полуостров Пелопонес.

Платноходка, акостирала край остров Итаки, е била отнесена от вълните, само че двамата ѝ пасажери са съумели да стигнат до брега, заяви държавната организация АНА.

Службата за гражданска отбрана прикани тези, които са на пътя на бурята, да се въздържат от неважни пътувания и да заобикалят мазетата.

" Имахме екипи на открито по-рано, с цел да разчистват пътища, само че в този момент ги изтегляме ", сподели кметът на столицата на Кефалония Аргостоли Дионисис Минетос пред държавната телевизия ERT.

" Би било добре жителите да останат на закрито ", посочи той.

Службата за гражданска отбрана съобщи през вчерашния ден, че е преместила избавителните екипи с верижни транспортни средства в региони с висок риск. В подготвеност са и три избавителни хеликоптера.

През 2017 година при наводнения западно от Атина починаха над 20 души при едно от най-тежките естествени бедствия в Гърция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР