Най-малко деветима души са били сериозно ранени, а много други

...
Най-малко деветима души са били сериозно ранени, а много други
Коментари Харесай

Тежко ранени след катастрофа между автобус и ТИР в Германия

Най-малко деветима души са били съществено ранени , а доста други са претърпели по-леки пострадвания, откакто туристически рейс е аварирал в ТИР , претрупан с автомобилни гуми. Катастрофата е станала в южната част на Германия, оповестяват ДПА и " Ройтерс ".

Повечето от над 30-те пасажери, както и водачите на рейса и камиона, са били ранени при пътния случай покрай град Хайделберг, прецизираха от полицията.

: Unfall-Horror bei Hockenheim! Reisebus kracht in Lkw - Dutzende Verletzte https://t.co/ANVdtblO9z pic.twitter.com/K13yj33t3j
— NEWS711 (@NEWS711de) October 11, 2018

Най-малко 17 души са били откарани в болница , в това число пет дами и трима мъже от Канада , една жена от Австралия , двама мъже от Съединени американски щати и трима германци.

Тъй като туроператорът не е дал цялостен лист на пасажерите, е мъчно да се дефинира точният брой на хората, само че съгласно полицията групата е била формирана главно от туристи .

Катастрофата е станала, откакто рейсът е навлязъл в насрещното придвижване и се е сблъскал с камиона, приближавайки се към рампата на автомагистрала А61.

Пет избавителни хеликоптера и седем коли за спешна помощ са били изпратени към дребния югозападен град Хокенхайм, който се намира на към 20 км от Хейделберг, с цел да откарат ранените пасажери.

Пътят е бил блокиран в продължение на часове.

Според локални медии общо 35 души са били ранени, в това число водачите на рейса и камиона, като четирима души са в сериозно положение.

Туристическият рейс е возил туристи в своите 60-те години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР