Най-малко девет станаха жертвите след като поройни дъждове и последвали

...
Най-малко девет станаха жертвите след като поройни дъждове и последвали
Коментари Харесай

Най-малко осем души станаха жертвите на поройните дъждове на остров Майорка

Най-малко девет станаха жертвите откакто поройни дъждове и последвали ги наводнения се стовариха през миналата нощ върху испанския остров Майорка, съобщи Ройтерс, базирайки се на локалните управляващи.
Две от жертвите са английски жители, заяви Асошиейтед прес, цитирайки заместник-кмета на града. Най-малко 9 души към момента се водят за изчезнали след снощните порои, оповестяват локални медии.
Потоци от мръсна вода влачиха коли по тесните улици на източния град Сант Лоренс. Реките преляха и заляха пътища и къщи.
Според управляващите на Балеарските острова интензивността на преваляванията е била 220 литра на квадратен метър, съобщи Франс прес.
На помощ на локалните поданици и управляващи в засегнатия регион са изпратени 80 бойци и техника. В три обитаеми места са затворени учебните заведения. Стотици хора са намерили заслон в спортни обекти и на локалния хиподрум.
Солидарност със фамилиите, приятелите на жертвите и засегнатите от наводненията изрази в Туитър испанският министър-председател Педро Санчес, който през днешния ден ще посети Майорка.
Депутатите в испанския парламент резервираха минута безмълвие, с цел да почетат жертвите, преди седмичния парламентарен надзор тази заран.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР