Най-малко девет души бяха убити снощи при поредица самоубийствени атентати

...
Най-малко девет души бяха убити снощи при поредица самоубийствени атентати
Коментари Харесай

Най-малко 9 убити в самоубийствени атаки в Нигер

Най-малко девет души бяха убити нощес при поредност самоубийствени атентати в град Дифа - административен център на едноименната провинция в Югоизточен Нигер, покрай прилежаща Нигерия, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Три камикадзета се взривиха, за момента има деветима починали, както и ранени “, сподели пред Агенция Франс Прес поискал анонимност представител на локалните управляващи в района, който е нормална цел за нападенията на ислямистите от групировката " Боко харам ".

Камикадзетата – „ две млади дами и мъж “ задействали поясите си с експлозиви на разнообразни места в града. Една от задачите им е било ислямско учебно заведение в многолюден квартал на Дифа.

Местата на трите атентата са охранявани от силите за сигурност, които „ прочистват “ града.

Самоубийствените атентати бяха осъществени до момента в който президентът на Нигер Махамаду Исуфу е на европейска обиколка. Той бе в Париж в понеделник, а през днешния ден би трябвало да е в Брюксел.

Атаките сложиха завършек на неколкомесечно успокоение в района на Дифа, където от февруари 2015 година бяха осъществени голям брой офанзиви на основаната в североизточната част на прилежаща Нигерия „ Боко харам “.
В края на април Ниамей разгласи, че в басейна на езерото Чад (общо за Нигер, Чад, Нигерия и Камерун) е почнала огромна районна военна интервенция, с цел да бъде спасен регионът от „ останките “ на „ Боко харам “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР