Най-малко четирима души са загинали, а 21 са в неизвестност,

...
Най-малко четирима души са загинали, а 21 са в неизвестност,
Коментари Харесай

Загинали и изчезнали след обръщане на корабче с пътници в Пакистан

Най-малко четирима души са починали, а 21 са в неопределеност, откакто корабче се прекатурна в северозападната част на Пакистан, оповестиха публични представители. Спасителната интервенция продължава, само че очакванията за намиране на оживели избледняват, оповестява Агенция Франс Прес.
Корабчето е превозвало пасажери по река Инд от Шангла до Харипур в провинция Хибер Пахтунква в сряда, когато се е преобърнало, съобщи БГНЕС.
" На кораба е имало 38 души, когато случаят се е случил и 13 души са избавили живота си посредством плуване до брега ", съобщи локалният полицейски чиновник Захид Улах.
" Извадихме четири мъртви тела от реката, две дами и две деца ", сподели той.
" Течението на реката е доста бързо, тя е доста дълбока, което понижава възможностите за оцеляване, само че ние ще продължим избавителната интервенция, до момента в който не бъде открит и последният човек ", добави той.
Старшият полицейски чиновник Мухамад Али Бабахел съобщи, че случаят се е случил в отдалечено място със слаба връзка, което значи, че чиновниците са научили за него дълго откакто се е случило.
" За случая се е схванало, едвам когато през региона е минала втора лодка, пренасяща пасажери ", сподели той. " Спасителната интервенция продължава, само че има дребни шансове за оцеляване ".
Бабахел сподели още, че локалните поданици в северните области на Хибер Пахтунква употребяват корабчета за пътешестване, тъй като пътищата в региона са неасфалтирани и по този начин икономисват време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР