Най-малко четирима души са ранени и над 100 жилища са

...
Най-малко четирима души са ранени и над 100 жилища са
Коментари Харесай

Силното земетресение разтърси Индонезия

Най-малко четирима души са ранени и над 100 жилища са развалени вследствие на мощното земетресение край индонезийският остров Ява, заяви през днешния ден националната работа за справяне с бедствията, представена от ДПА. Трусът с магнитуд 6,9 нощес беше почувстван мощно в столицата Джакарта. За малко беше издадено предизвестие за цунами в някои региони покрай протока Сунда.

Един човек е умрял в резултат на сърдечен удар по време на земетресението. Трусът предиздвикал жителите на комплекс от високи жилищни здания в Джакарта под паника да бягат, откакто постройките се разлюлели и се чуло по какъв начин се напукват.

Телевизионни фрагменти демонстрираха по какъв начин жителите на крайбрежния регион Пандегланг в западния завършек на Ява бягат към по-високите места пешком и или на мотоциклети, страхувайки се от цунами.

Геофизичната работа по-рано предизвести, че в крайбрежни региони като Пандегланг и Западен Лампунг на остров Суматра са застрашени от триметрово цунами. Два часа по-късно предизвестието беше анулирано.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР