Най-малко 99 души са били ранени при катастрофа на градски

...
Най-малко 99 души са били ранени при катастрофа на градски
Коментари Харесай

Най-малко 99 ранени след катастрофа на метробуси в Истанбул

Най-малко 99 души са били ранени при злополука на градски метробуси в квартала " Авджълар " в петък вечерта Истанбул, само че няма починали, заяви валията на мегаполиса Али Йерликая. Катастрофата е станала по здрач в пиковите за градския превоз в Истанбул.

Системата Метробус има 45 станции, които следват околовръстния път на мегаполиса през квартал " Авджълар ", в който живеят огромен брой български изселници, Зинджирликую и моста на Босфора до Соутлучешме, употребявайки специфични автобусни ленти за съвсем цялата дължина на маршрута. Два от метробусите са се сблъскали на една от спирките на линията край " Авджълар ". Други два, които се движели зад тях се блъснали пък във към този момент в авариралите транспортни средства, съобщи Българска телеграфна агенция.

Не се оповестява повода за злополуката. На мястото на случая неотложно са били изпратени коли за спешна помощ, пожарни и полицейски екипи.

На някои от ранените била оказана помощ на място, а други били настанени в кварталните лечебни заведения. Не се оповестява за жертви.

Движението по централния път от града към " Авджълар " е било затворено за няколко часа. След злополуката част от пасажерите излезли през мантинелите на пътното платно на автомагистралата D100 (E5) и изложили живота си на заплаха, което наложило пътната полиция да затвори и автомагистралата за известно време.

Републиканската прокуратура е почнала следствие на аргументите за злополуката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР