Най-малко 99 души починаха, а десетки бяха хоспитализирани в Северна

...
Най-малко 99 души починаха, а десетки бяха хоспитализирани в Северна
Коментари Харесай

Десетки починаха в Индия заради фалшив алкохол

Най-малко 99 души починаха, а десетки бяха приети в болница в Северна Индия, откакто са използвали отровен алкохол, което докара до наказателни дейности против незаконните производители, обявиха публични представители.
Информация за смъртоносните почерпки в щатите Утар Прадеш и Утаракханд идва през последните три дни, като полицията подозира, че алкохолът менте бил създаван с метанол, съобщи БГНЕС.
Евтините локално създадени градусови питиета са постоянно срещани в някои елементи на селските региони на Индия, а „ производителите “ постоянно прибавят към продукта метанол, който е мощно отровен и от време на време се употребява като антифриз - за увеличение на неговата „ мощта на настроението “.
Ако се погълне в огромни количества, метанолът може да аргументи слепота, увреждане на черния дроб и гибел.
В един регион на Утар Прадеш 59 души са починали, откакто са използвали отровен алкохол, съобщи представител на полицията.
В прилежащ регион, сподели старши полицейски чиновник, девет души са починали, като добави, че са били арестувани 66 обвинени производители на незаконни напитки и проби от алкохола са изпратени в лаборатория за тестване.
Полицията заяви, че минимум 31 души са починали в прилежащия щат Утаракханд и че двама са били задържани по съмнение в снабдяването с алкохол.
Според пресмятания от към 5 милиарда литра алкохолни питиета, употребявани годишно в Индия, близо 40% са незаконно създавани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР