Най-малко 903 души са загинали в Пакистан в следствие на

...
Най-малко 903 души са загинали в Пакистан в следствие на
Коментари Харесай

900 жертви и милиони засегнати след наводненията в Пакистан

Най-малко 903 души са починали в Пакистан в резултат на мощните дъждове и наводнения това лято. Страната претърпява своя осми цикъл от мусонни дъждове, сподели пакистанският министър по изменението на климата пред Си Ен Ен.

" Хиляди са без дом, без заслон, без храна. Комуникационните линии са прекратени. Това е сериозна филантропична катастрофа``, каза Шери Реман. Сред жертвите има 326 деца. Правителството употребява всички налични запаси, с цел да помогне, сподели Реман.

Проливните мусонни дъждове и наводнения са засегнали 2,3 милиона души в Пакистан от средата на юни, съгласно Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (ОСНА). Най-малко 95 350 домове са разрушени. Югоизточната провинция Синд и югозападната провинция Белуджистан са двете най-засегнати провинции, написа OCHA в прессъобщение.

В сряда държавният Национален орган за ръководство на бедствия съобщи, че е належащо повече интернационално финансиране за помощ, възобновяване и реорганизация на развалена инфраструктура. Очакват се още проливни дъждове и наводнения в страната, а учебните заведения в Белуджистан и Синд са затворени поради стихии.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР