Най-малко 900 постройки използват подобни съоръжения634-метровият небостъргач Tokyo Skytree използва

...
Най-малко 900 постройки използват подобни съоръжения634-метровият небостъргач Tokyo Skytree използва
Коментари Харесай

Япония в скандал с фалшиви данни за сградни амортисьори

Най-малко 900 постройки употребяват сходни уреди

634-метровият небостъргач Tokyo Skytree употребява фалшифицирани уреди на KYB Corp.

Официални представители на държавното управление в Япония – една от най-земетръсните страни в света – подредиха на частна компания, фалшифицирала данните за качеството на своите сградни амортисьори за земетресения, да подмени продуктите си в стотици здания.

KYB Corp. е един от огромните производители на сградни амортисьори – устройствата, употребявани за понижаване на вибрациите на постройките при земетресение. Фирмата съобщи преди дни, че данните, свързани с качеството на продуктите й – нейни и на едно дъщерно сдружение – са били фалшифицирани от 2003 година насам и дори евентуално още от 2000 година

Правителствените чиновници твърдят пред Ройтерс, че няма риск постройките да се срутен вследствие на това, даже при тежко земетресение. Сега обаче те се пробват да дефинират какъв брой постройки са наранени от фалшификацията. Самата компания сподели, че минимум 900 здания из Япония са употребявали артикули, които „ биха могли да са включени във фалшификацията на данните ”.
още по тематиката
Операторът на Tokyo Skytree – 634-метров небостъргач, който е една от най-големите туристически забележителности в Япония – разгласи, че има конфигурирани артикули на KYB. Губернаторът на Токио Юрико Койке съобщи, че артикули на компанията са употребявани в най-малко седем здания – благосъстоятелност на столичната администрация.

Министерството на земеделието, инфраструктурата, превоза и туризма прикани KYB да поеме цялостната отговорност за казуса и да дефинира по какъв начин се е случило подправянето. Ведомството изиска от компанията да предприеме стъпки за подмяна на амортисьорите и да подсигурява, че това в никакъв случай няма да се повтори.

Организационният комитет за Олимпийските игри в Токио през 2020 година пък има данни, че артикули на KYB са употребявани в градежа на няколко уреди за игрите, само че без каквито и да е детайлности. „ Ние сме наясно, че държавното управление в Токио към този момент е поискало от компанията да инспектира продуктите и ще изчакаме по-нататъшните данни ”, съобщи представителят Маса Такая.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР