Най-малко 870 хиляди украински бежанци, напуснали страната след руската инвазия,

...
Най-малко 870 хиляди украински бежанци, напуснали страната след руската инвазия,
Коментари Харесай

ООН: По около 30 хиляди бежанци дневно се връщат в Украйна

Най-малко 870 хиляди украински бежанци, напуснали страната след съветската инвазия, към този момент са се завърнали в родината си - по към 30 000 души се връщат в Украйна всеки ден, оповестяват от филантропичните организации на Организация на обединените нации, базирайки се на данни на Държавната гранична работа на Украйна, оповестява пресслужбата на Организация на обединените нации, представена от Анадолската организация.

От началото на въоръжения спор в Украйна минимум 11,7 милиона души са напуснали домовете си . Това сочат последните данни на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA).

Повече от 4,6 милиона украинци са намерили леговище в други страни; 7,1 милиона души са вътрешно разселени лица, демонстрират данните на Организация на обединените нации.

Руската федерация от своя страна оповестява, че към 783 хиляди души, в това число повече от 147 хиляди деца , са пристигнали в страната от Украйна от 24 февруари ( включително влизат и бежанци от следените от проруски сепаратисти райони в Украйна).

Според прогнозите на Световната организация жителите на Украйна ще продължат да се връщат в родината си.

" Това неизбежно ще сътвори нови провокации за филантропичния отговор на рецесията , защото хората ще се нуждаят от поддръжка, с цел да се реинтегрират в своите общности или да намерят подобаващи приемни общности, в случай че завръщането в домовете им е невероятно краткотрайно или за непрекъснато ", се споделя в изказване на OCHA.

Хуманитарните служащи на Организация на обединените нации са оказали помощ на 2,1 милиона украинци, нуждаещи се от поддръжка.

Отново съгласно данни на Организация на обединените нации от 24 февруари, когато Русия нахлу в Украйна са починали 1932 цивилни, в това число 150 деца. Опасенията са че тези цифри са обилни по-големи, тъй като единствено кметът на Мариупол съобщи, че.

Ръководителят на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации съобщи, че, и предвижда, че филантропичната рецесия в страната евентуално ще се задълбочи през идващите седмици, бие паника АП.

Изпълнителният шеф Дейвид Бийзли съобщи, че войната убива хората в Украйна и изрази страдание от неналичието на достъп, с която се сблъскват организацията и други филантропични организации в опитите си да доставят хранителни артикули в регионите, където се водят сраженията.

Около 2,73 млн. души от началото на войната, заяви полската гранична защита в четвъртък, представена от Би Би Си.

През последните седмици броят на хората, пресичащи границата с Полша, е намалял доста, а броят на хората, които влизат в Украйна, се е нараснал.
 Румъния: Ако сраженията се засилят в Източна Украйна, чакаме тъмен сюжет с бежанци
Румъния: Ако сраженията се засилят в Източна Украйна, чакаме тъмен сюжет с бежанци

Според Румънксия червен кръст една трета от Украйна е унищожена във връзка с инфраструктура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР