Най-малко 80 на сто от месечните приходи на болничните заведения

...
Най-малко 80 на сто от месечните приходи на болничните заведения
Коментари Харесай

Договорено: 64% за лекарите, 36% за сестрите

Най-малко 80 на 100 от месечните доходи на болничните заведения ще бъдат отделяни за заплати. От тях 64% ще бъдат за заплатите на лекарите, а 36% за експертите по здравни грижи. Така е подписан Националният рамков контракт за интервала 2020 - 2022 година.

В Рамковия контракт са увеличени цените на 251 клинични пътеки и 7 процедури. Увеличението е приблизително с 14%. Намалени са размерите със 7 на 100.

Лекар без компетентност ще има право да прави действия под субординирана съгласуваност на доктор със компетентност.

При надвишаване на регулативния стандарт, който е избран за профилактика на общопрактикуващия доктор, няма да се постановат санкции и той няма да бъде лимитиран. Отпада и регулацията за проучванията при профилактика. Личните лекари ще могат да вършат профилактични прегледи на пациенти, които са ги потърсили и по други мотиви.

Средно с 8% са увеличени цените на медико - диагностичните действия (МДД).

Увеличени са приблизително със 7 на 100 цените в СИМП за примитивен обзор, примитивен профилактичен обзор по стратегия " Майчино опазване на здравето ", второстепенен обзор, здравна експертиза и други

Няма смяна в рамковия контракт във връзка с изписването на терапиите за хронично болните пациенти. В член 49 е добавено предлагането на общопрактикуващите лекари, че се работи по Наредба 4.

От Българския лекарски съюз категорично показват, че във всеки един миг през тези три години, за които важи Рамковият контракт могат да бъдат правени промени при предпочитание на някоя от договарящите страни.

" Всички претенции сложени на УС на БЛС по време на 71-вия Извънреден събор са изпълнени ", разгласи ръководителят на БЛС Иван Маджаров. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР