Най-малко 80 афганистански военнослужещи, които са били в плен на

...
Най-малко 80 афганистански военнослужещи, които са били в плен на
Коментари Харесай

Талибаните освободиха 80 затворници от афганистанските сили за сигурност и от армията

Най-малко 80 афганистански военнослужещи, които са били в плен на талибаните, бяха освободени през днешния ден в афганистанските провинции Баглан и Кундуз. Това заяви афганистанският ефирен канал "Толо нюз ", представен от ТАСС. Медията се базира на представителя на катарския политически офис на талибаните Мохамад Сохаил Шахин.

Говорителят на талибаните заяви, че измежду освободените има чиновници на силите за сигурност и бойци от афганистанската войска. На 26 май държавното управление в Кабул реши да освободи 900 почитатели на радикалното придвижване. Тогава представителят на Националния съвет по сигурността на Афганистан Джавад Фейсал сподели, че "затворниците талибани се освобождават, с цел да продължи режимът на преустановяване на огъня в страната и да стартират междуафганистански договаряния ".

Афганистан освобождава към 2000 арестувани талибани

В понеделник от пандиза в град Баграм в провинция Парван по решение на управляващите бяха освободени 100 последователи на талибаните, напомня Българска телеграфна агенция. В неделя президентът на Афганистан Ашраф Гани подреди да бъдат освободени 2000 талибани като знак на благосклонност, в отговор на оповестеното от бунтовниците тридневно помирение по време на мюсюлмански празник Айд ал Фитр.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР