Най-малко 8 души са загинали през последните 48 часа при

...
Най-малко 8 души са загинали през последните 48 часа при
Коментари Харесай

Нови жертви на пожарите в Австралия

Най-малко 8 души са починали през последните 48 часа при пожарите в в Австралия. Така общият брой на жертвите става 17 души от септември до момента. Разрушени са над 200 къщи, а някои села са напълно унищожени.

Безконтролни пожари не престават да бушуват в югоизточната част на страната. Разрушени са над 200 къщи, а някои села са напълно унищожени. От началото на сезона на пожарите през септември са разрушени над 1000 къщи. Засегнати са общо 5,5 милиона хектара, което е по-голяма повърхност от Дания или Холандия.

Хиляди туристи и локални поданици са блокирани в крайбрежни селища в Югоизточна Австралия. Пожарите провокираха голям брой спирания на електричеството, телефонните връзки и интернет.

В крайбрежния туристически град Малакута 4000 души бяха хванати в капан на плажа, само че останаха невредими под отбраната на пожарникарски камиони. Възможно е обаче този град да остане отцепен в продължение на седмици. Там стартира стартиране на хранителни артикули по въздух, а през днешния ден дойде и транспортен съд с храна за две седмици.

Хеликоптери пуснаха вода и храна, а армията беше извикана да употребява плитко газещи десантни лодки, с цел да извозят блокираните. " Живеем в колата на плажа. Ветровете се ускориха и накъдето и да погледнеш - единствено огън и пушек ", споделя Джейди Куин, гражданин на град Бейтманс Бей.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР