Най-малко 77 цивилни, включително 20 деца, бяха убити при интензивни

...
Най-малко 77 цивилни, включително 20 деца, бяха убити при интензивни
Коментари Харесай

Близо 80 цивилни загинаха при удари на сирийския режим по Източна Гута

Най-малко 77 цивилни, в това число 20 деца , бяха убити при интензивни бомбардировки на сирийския режим против бунтовническия анклав Източна Гута покрай Дамаск, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на нови данни на Сирийския център за наблюдаване на човешките права.

Ранени към 300 души.

Бомбардировките на авиацията и артилерийския обстрел бяха осъществени ден откакто силите на режима укрепиха позициите си към обсадения анклав, което може да знак, че се приготвя сухопътно нахлуване.

Районът е в ръцете на съперниците на Башар Асад от 2012 година насам. Той е последният размирен анклав наоколо до столицата Дамаск.

В същото време, Турция продължава своята интервенцията „ Маслинова клонка “ в региона на град Африн в Северна Сирия. Появиха се известия, че намиращите се там кюрдски бойци ще получат помощ от милиции, правилни на режима в Дамаск. Анкара предизвести, че в случай че това е истина, последствията ще са пагубни .

„ Внимателно следим обстановката, с цел да разберем дали тези клюки са истина, или не. Нашите разследващи организации, силите за сигурност и държавното управление изследват въпроса “, сподели турският вицепремиер Бекир Боздаг.

На фона на тези събития първият посланик на Евросъюза Федерика Могерини се срещна в Брюксел с представители на сирийската съпротива.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР