Най-малко 75 души, сред които и политик, бяха убити днес

...
Най-малко 75 души, сред които и политик, бяха убити днес
Коментари Харесай

Десетки убити при терористични атаки в Пакистан

Най-малко 75 души, измежду които и политик, бяха убити през днешния ден при две обособени терористични офанзиви против предизборни манифестации в Пакистан, в най-смъртоносния ден в страната от няколко месеца насам, съобщи ДПА.

Около 70 души починаха, когато нападател самоубиец се взриви на избирателен протест в югозападната провинция Белуджистан, сподели вътрешният министър на провинцията Хайдер Али.

Навабзада Сирадж Райзани - претендент за народен представител в провинциалното заседание, е измежду жертвите, потвърдиха от фамилията му.

Районът на Мастунг се счита за цитадела на екстремистката формация " Ислямска страна ". Бунтовници от антишиитската милиция Лашкар е Джангви също са дейни в района.

Най-малко 120 ранени са настанени в лечебни заведения в Куета, сподели полицейският чиновник Имран Хан пред ДПА.

Това нахлуване е най-смъртоносното в Пакистан за годината и беше осъществено единствено часове откакто крайпътна бомба умъртви петима в Северозападен Пакистан, сподели началникът на локалната полиция Хурам Рашид.

Парламентарните избори в Пакистан са планувани на 25 юли. Има опасения, че с наближаването на изборния ден насилието ще ескалира.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР