Най-малко 73 души, предимно деца, са починали досега в Самоа

...
Най-малко 73 души, предимно деца, са починали досега в Самоа
Коментари Харесай

Смъртните случаи от епидемията от морбили в Самоа достигнаха 73

Най-малко 73 души, най-вече деца, са умряли до момента в Самоа заради епидемията от морбили от предишния месец насам, заяви ДПА, като се базира на държавното управление на тихоокеанската страна.

Според последните данни от понеделник заран на министерството на опазването на здравето на Самоа от началото на епидемията са регистрирани 5267 случая на морбили.

Към 15 декември вследствие на акцията за имунизация 93 % от популацията е имунизирано. Властите помолиха неимунизираните поданици да окачат червени флагчета на домовете си, с цел да улеснят акцията.

В средата на ноември управляващите оповестиха изключително състояние и затвориха учебни заведения и университет. На всички поданици под 19-годишна възраст е неразрешено да вземат участие в обществени събирания.

Според новозеландското радио RNZ се счита, че епидемията от морбили е почнала от Нова Зеландия, само че до момента е засегнала и други страни, в това число Фиджи и Тонга. Самоа беше наранена най-тежко заради ниското ниво на имунизация - сред 28 и 40 % по данни на УНИЦЕФ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР