Най-малко 70 млн. лева ще бъдат планирани от градската администрация

...
Най-малко 70 млн. лева ще бъдат планирани от градската администрация
Коментари Харесай

Вижте в кои обекти Община Пловдив налива 70 млн. догодина

Най-малко 70 млн. лв. ще бъдат планувани от градската администрация за финансова стратегия в последната година от мандата. Засега, до момента в който няма бюджет, може да се приказва единствено за планове. Те включват реконструкцията на Кукленско шосе (5 млн. лева), ремонтите с парите по оперативна стратегия " Региони в напредък " сред бул. " Кн. Мария-Луиза " и " Марица- юг " (11 млн. лева), площад " Централен " (18 млн. лева), галерията на ул. " Гладстон " (3,5 млн. лева) и на галерията в Детмаг " Снежанка " (1,2 млн. лева), бул. " Северен ", който е на стойност 11, 5 млн. лв. и не е приключен. Старт следва на реконструкцията на бул. " Христо Ботев " и " Копривщица " (7 млн. лева). В " Северен " ще се строи нова зала " Дунав " за 4 млн. лв.. За обекта съумя да пробие кърджалийска компания. Това са обектите, за които към този момент са извършени търгове за реализатори.

Нова поръчка скоро ще бъде оповестена за градеж на подлез " Модър - Царевец " на стойност 12 млн. лв.. Кино " Космос " е под въпрос, макар че Община Пловдив презентира план за 5 млн. лв.. Предстоят повторните търгове по плана за воден цикъл за избор на реализатори за поправки в " Северен " за 30 млн. лв.. Развръзка се чака за реконструкцията на Пречиствателна станция за 70 млн. лв.. Търгът е обжалван във Върховен административен съд. Изпълнители ще се търсят за строителството на две детски градини - на бул. " Александър Стамболийски " и ул. " Богомил " на обща стойност 4 млн. лв..

Нови 5 млн. лв. заделя Общината следващата година за уличните поправки в шестте региона през 2019 година Обществената поръчка е оповестена през вчерашния ден и се разделя на две обособени позиции. Една компания ще ремонтира в " Централен ", " Западен " и " Южен ", друга - в " Източен ", " Северен " и " Тракия ".

През тази година за всеки регион бяха отпуснати по 1 млн. лв. плюс още толкоз за " Коматево ". Поръчките бяха предоставени на компаниите " Пътинженеринг ", " Драгиев и ко " и новия състезател под тепетата - компания " ИСА - 2000 ", на която се падна достойнството да асфалтира ул. " Лозарска " в " Коматево ".

Строителният отрасъл е в очакване Община Пловдив да даде зелена улица на стадион " Пловдив ", втори гребен канал, създаване на олимпийски плувен басейн " Младост ", разширението на Голямоконарско шосе, реорганизация на Дондуковата градина. Стартът на всички тези обекти е обещан от Община Пловдив за 2019-а.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР