Най-малко 70 души загинаха при огромен пожар в столицата на

...
Най-малко 70 души загинаха при огромен пожар в столицата на
Коментари Харесай

70 души изгоряха в огнен ад в Дака

Най-малко 70 души починаха при голям пожар в столицата на Бангладеш - Дака, като броят им евентуално ще се усилва, заяви Ройтерс, като се базира на локалните управляващи.

Пожарът избухнал в четириетажна жилищна постройка, в която имало хранилища с химически артикули, и бързо обхванал четири прилежащи здания, в които също се съхранявали химикали. Причините за пожара се проверяват, само че съгласно първични данни той е тръгнал от избухнала газова бутилка.

В квартала в остарялата част на столицата, където избухнал пожарът, улиците са доста тесни, а постройките са долепени една до друга, отбелязва Франс прес. Очевидци разказали, че на улицата имало запушване, когато огънят горящ. Пожарът се популяризирал толкоз бързо, че хората не могли да се спасят. Сред жертвите имало минувачи, хора които вечеряли в заведения за хранене и участници в годежно тържество, съобщил заместник-началникът на столичната полиция Ибрахим Хан.

Сигналът за пламъците е подаден в 22.40 ч., а в погасяването са взели участие над 200 огнеборци. Призори огънят към този момент бил под надзор, само че не изцяло угасен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР