Най-малко 70 души са загинали при предполагаема химическа атака в

...
Най-малко 70 души са загинали при предполагаема химическа атака в
Коментари Харесай

Десетки загинали при предполагаема химическа атака в Сирия

Най-малко 70 души са починали при хипотетична химическа офанзива в сирийския град Дума - последния държан от бунтовниците против режима на Башар Асад град в Източна Гута в Сирия. Това предава Би Би Си, като се базира на спасители и медицински лица. Градът се намира близо до столицата Дамаск. 

Доброволческата избавителна организация " Бели каски " твърди, че хеликоптер е хвърлил варел, цялостен с експлозиви и химикали, върху град Дума, убивайки десетки. Тя твърди, че цели фамилии са се задушили в мазетата си от отровния газ, показва Българска национална телевизия.

" Белите каски " публикува в Twitter фотоси на хипотетични жертви на химическа офанзива, в това число на дами и деца, лежащи безжизнено с пяна на устата.

Проопозиционният Медиен център " Гута " сподели, че 75 цивилни са починали при офанзивата.

Официалната сирийска осведомителна организация САНА отхвърля изказванията. " Някои медии, известни с поддръжката си за терористи, настояват, че армията е употребила химически оръжия в град Дума при военната си интервенция в отговор на офанзивите, осъществени от терористична организация против няколко квартала на Дамаск и покрайнините ", сподели САНА.

Говорителката на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науърт разяснява, че в случай че бъде доказана достоверността на информациите за химическа офанзива, интернационалната общественост би трябвало да отговори, добавя " Франс прес ". " Русия, със своята неизменима поддръжка за режима, носи крайната отговорност за тези жестоки набези ", сподели тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР