Най-малко 7 деца и двама учители загинаха при стрелба в

...
Най-малко 7 деца и двама учители загинаха при стрелба в
Коментари Харесай

Стрелба в училище в Казан: Над 7 жертви и 20 ранени

Най-малко 7 деца и двама учители починаха при пукотевица в учебно заведение №175 в съветския град Казан, който е столица на Татарстан и един от 13-те най-големи града в Руската Федерация, оповестиха съветските медии.

По данни на Министерство на здравеопазването, в болница са превозени 21 души, измежду които минимум 12 деца. Шест от тях са настанени в реанимация.

По първична информация нападателят е нахлул в учебното заведение и е разкрил пукотевица. Малко по-късно се е чул и гърмеж.

Районът към учебното заведение бе отцепен, учениците бяха евакуирани в близки детски градини, където с тях са почнали работа психолози. Очевидци обаче описаха пред ТАСС, че няколко деца са скочили от прозорците на третия етаж, с цел да се спасят. Две от тях са починали на място.

Нападателят бе арестуван. Той е някогашен ученик на учебното заведение.

На място са президентът на Татарстан Рустам Минниханов, министърът на опазването на здравето Марат Садиков и прокурорът Илдус Нафиков.

" 7 от убитите деца са възпитаници в осми клас - четири момчета и 3 девойки. Те са починали на третия етаж в учебното заведение. Задържаният терорист е на 19 години. Официално той има записано оръжие ", сподели пред публицисти Рустам Минниханов.

Той разгласи, че на следващия ден - 12 май- е ден на печал в Татарстан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР