Най-малко 69 са загиналите в опустошителния пожар, избухнал в жилищна

...
Най-малко 69 са загиналите в опустошителния пожар, избухнал в жилищна
Коментари Харесай

Унищожителен пожар в Бангладеш уби десетки

Най-малко 69 са починалите в опустошителния пожар, избухнал в жилищна постройка, употребена също като химически склад в остаряла част на столицата на Бангладеш, Дака. Най-малко 45 души са ранените, в това число четирима в сериозно положение. Десетки са били хванати в капан сред постройките, неспособни да избягат из тесните улички, задръстени от трафик, откакто високозапалимите ресурси от химикали, боди спрейове и пластмасови материали са избухнали в пламъци.

Dhaka Bangladesh Fire Update: Death toll from Bangladesh building fire rises to 56

Video By pic.twitter.com/WfC9Jc9QT2
— Shark NewsWires (@SharkNewsWires) 21 февруари 2019 година
Началникът на пожарната работа в Бангладеш Али Ахмед съобщи, че броят на жертвите може да нарасне още повече, тъй като към момента не е завършила интервенцията по търсене на хора, съобщи БГНЕС.
Ахмед сподели, че пожарът в Чавкбазар, в остарялата част на града, може би е породен от газова бутилка, добавяйки, че по-късно бързо се е популяризирал посредством контакт със мощно запалими химикали Пламъците са обхванали четири прилежащи здания, които също са били употребявани като химически хранилища.
" Имаше мощен трафик, когато огънят избухна. Разпространи се толкоз бързо, че хората не можеха да избягат ", сподели той, описвайки частта от града, където улиците са доста тесни и жилищните здания са единствено на сантиметри една от друга.
В гасенето на пожара са взели присъединяване повече от 200 пожарникари. На мястото на събитието е дошъл и хеликоптер. " Това не е като всеки един пожар ", сподели служителят, добавяйки, че се е трансформирал в унищожителен пъкъл заради " силнозапалимите " химикали, съхранявани там.

JUST IN: At least 45 people have died from a fire in the old part of Bangladesh capital Dhaka, officials report pic.twitter.com/RmslPpQj2b
— TicToc by Bloomberg (@tictoc) 21 февруари 2019 година
Телевизионни изображения демонстрират, че основната врата на една от постройките е заключена, оставяйки жителите ѝ в капан, неспособни да избягат от пламъците, поглъщащи петте етажа. Свидетели оповестиха, че участнички в моминско празненство, празнуващи наоколо, също са били уловени в огъня и доста от тях са потърпевши. Най-малко две коли и 10 рикши са изгорели в пожара.
Стотици хора са се втурнали в болничното заведение, с цел да търсят изчезнали родственици.
Подобен пожар през 2010 година в остаряла постройка в Дака, която също се е употребила като химически склад, умъртви повече от 120 души в едно от най-тежките бедствия в столицата.
Властите на Дака започнаха ограничения поради химическите хранилища в жилищни региони след пожара, само че през последните години напъните за преодоляване на практиката понижиха.

Huge fire in #Bangladesh #Dhaka races through apartment buildings

▪️broke out at a building used as chemical warehouse
▪️has now reached other buildings
▪️not yet under control
▪️death toll has risen to at least 56 people pic.twitter.com/qqXiO4xrpq
— Ankush Kalwankar (@AnkushKalwankar) 21 февруари 2019 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР