Най-малко 670 собственици на жилищни и офисни имоти има опасност

...
Най-малко 670 собственици на жилищни и офисни имоти има опасност
Коментари Харесай

Чужденци предизвикват имотна криза

Най-малко 670 притежатели на жилищни и офисни парцели има заплаха да банкрутират. Причината е, че хиляди задгранични чиновници напущат Оман откакто държавното управление на страната предприе ограничения чужденците да бъдат сменени с локални експерти. Програмата „ Оманизирана кампания” стартира в края на 2016 година Целта й е да понижи броя на задграничните служащи в страната, с цел да има повече благоприятни условия за професионална реализация на локалното население. Мерките включваха също по този начин и унищожаване на данъчните облекчения за вложители, които купуват земя и строят здания. Премахнато беше и безплатното обучение и преференциалните бизнес заеми.

Оман претърпява най-голямата си трудова рецесия за последните 40 години сочат данните на Министерството на труда. Близо 17% е равнището на безработицата. Властите също по този начин принуждават бизнеса да сътвори 25 000 работни места доникъде на 2018 година Основната причина за това е, че 60 000 оманци, главно випускници, търсят работа. Целта на държавното управление е всяка година през идващите пет да основава сред 40 000 и 50 000 работни места, като половината да бъдат в частния бранш.

В случай, че някоя от локалните компании реши да не поддържа нововъведенията, то управляващите няма да й издава разрешителни за работа и да възобновява работните карти. През април 2018 година 199 омански компании, в които работят 16 544 чужденци, са приели да съблюдават новите трудови правила.

Наемодателите на офис здания обаче недоволстват, защото има заплаха доста от тях да не съумеят да си изплатят заемите и да банкрутират. В този случай недвижимите парцели ще бъдат иззети и продадени на търг.

Над 115 000 задгранични служащи са напуснали Оман в интервала март 2016-март 2018 година вследствие на програмата „ Оманизирана кампания”. Експерти в бранша на недвижимите парцели се притесняват, че рецесията в бранша е неизбежна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР