Най-малко 64 са жертвите на стихията на Филипините, двама души

...
Най-малко 64 са жертвите на стихията на Филипините, двама души
Коментари Харесай

64 вече са жертвите на тайфуна „Мангхут“, стихията се движи към Китай

Най-малко 64 са жертвите на стихията на Филипините, двама души са починали в Китай. Около 40 души са в неопределеност. Наводнения и ветрове, достигащи до 200 километра в час в допълнение усложняват ситуацията. Стихията удари и Хонгконг през вчерашния ден, където бяха ранени повече от 200 души, осведоми Българска национална телевизия.

Южните райони на Китай бяха ударени от още тежки превалявания, до момента в който опустошителният „ Мангхут “ се движи на Запад, а основните транспортни услуги към този момент са прекъснати и милиони поданици са принудени да се изтеглят.

Тропичният ураган „ Мангхут “ удари югоизточната китайска провинция Гуандун в неделя, откакто аргументи опустошаване във Филипините.

Китайската метеорологична работа разгласи рано, че дъждовете от тайфуна, наименуван „ Кралят на бурите “, се чака да доближат до 100-160 мл на кв. метър.

От службата разясняват, че „ Мангхут “ се намира в провинция Гуанси към 06:00 часа локално време и е измършавял до „ тропическа стихия “. Очаква се бурята да удари районите на Гуейджоу, Чунцин и Юннан през днешния ден.

„ Мангкхут “ е една от десетте най-големи стихии, които удрят Югоизточен Китай от 1949 година насам, с ветрове от към 162 км/ч, разясняват от метеорологичната работа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР