Най-малко 60 души са загинали в резултат на въздушен удар

...
Най-малко 60 души са загинали в резултат на въздушен удар
Коментари Харесай

Жертвите в мигрантски център в Триполи изглежда се увеличават

Най-малко 60 души са починали вследствие на въздушен удар върху център за задържане на мигранти в предградията на либийската столица Триполи, заяви телевизионният канал Al Jazeera, съобщи Агенция " Фокус ".
Става въпрос за център в източната част на Триполи, като информацията за въздушен удар се удостоверява и от Reuters. Според Мисията на Организация на обединените нации за поддръжка в Либия, 44 души са станали жертви на нападението, повече от 130 са ранени. В Twitter Либийската работа на Върховния комисарият за бежанците към Организация на обединените нации осъди офанзивата, като съобщи, че по време на нападенията в центъра са се намирали 616 души.
След случая силите на маршал Халифа Хафтар и на държавното управление на националното единодушие направиха изказвания, в които се упрекват един различен за офанзивата.
Междувременно единственото работещо летище в Триполи беше блокирано. Става въпрос за летище " Митига ". Няма детайлности за какво, само че евентуално е поради поредицата от нови боеве сред силите на държавното управление на националното единодушие и тези на Хафтар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР