Най-малко 6 млрд. евро инвестиции са необходими, за да бъде

...
Най-малко 6 млрд. евро инвестиции са необходими, за да бъде
Коментари Харесай

Таяни: Поне 6 млрд. евро трябват за затваряне на средиземноморския мигрантски маршрут

Най-малко 6 милиарда евро вложения са нужни, с цел да бъде затворен средиземноморският маршрут, по който бежанци от африканските страни проникват в Европейски Съюз, сподели ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, представен от немския вестник " Велт ".

" Срещата на върха на Европейски Съюз в края на тази седмица е финален късмет очакванията на половин милиард европейци да не останат излъгани. Страните членки на Европейски Съюз би трябвало да намерят общо решение за контролиране на миграцията в Европа. В противоположен случай целият план, въз основа на който бе основан Европейският съюз, е застрашен от гибел. По образеца на съглашението с Турция, което разреши да бъде затворен балканският маршрут, Европейски Съюз би трябвало да влага минимум 6 милиарда евро за закриване и на средиземноморския маршрут ", сподели Таяни.

Според него е належащо по-тясно съдействие сред Европейски Съюз и директните африкански страни като Мароко, Тунис, Либия, Мали, Мавритания, Чад и Алжир. Предоставяне на финансова поддръжка на тези страни, както бе постъпено с Турция, ще спомогне никой от Северна Африка повече да не се пробва да се добере до Европа по море.

Италианският политик подложи на рецензия разпределянето на бежанците вътре в Европейски Съюз. От общо 650 хиляди молби за леговище, подадени в Европейски Съюз за 2017 година, 416 000 са били регистрирани в три страни - Германия, Франция и Италия. Таяни прикани на идната среща на върха на Европейски Съюз да бъде разисквана опцията за заслужено разпределение на бежанците сред страните от Европейски Съюз.

А в друго изявление, оповестено през днешния ден в италианския ежедневник " Месаджеро ", той настоя плавателните съдове на неправителствени организации с мигранти, опериращи в Средиземно море, да имат публично позволение за такава активност, а в противоположен случай корабите им ще бъдат арестувани. Тези съдове също така би трябвало да дават достъп на борда си на военнослужещи от " Фронтекс " - граничната организация на Европейски Съюз. " Не би трябвало да се позволява те да работят по свое убеждение и да способстват за незаконната миграция. Дейността им би трябвало да бъде или оторизирана, или спряна. Европа би трябвало да ги управлява ", акцентира Таяни.

Според него би трябвало също по този начин да се ускори контролът над източните граници на Европейски Съюз, защото е допустимо да се появи нов канал за незаконна миграция през Албания.

Таяни даде обещание Европарламентът да работи интензивно за решаването на миграционния проблем с Австрия, която от 1 юни поема европредседателството. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР