Най-малко 6 644 нелегални мигранти са задържани през изминалата седмица

Най-малко 6 644 нелегални мигранти са задържани през изминалата седмица ...

Повече от 6600 нелегални мигранти са задържани в Турция.

Най-малко 6 644 нелегални мигранти са задържани през изминалата седмица на територията на Турция, съобщава Анадолската агенция.
В северозападната провинция Одрин полицията е задържала 4 365 нелегални мигранти. Според местните сили за сигурност, Гърция полага усилия да връща нелегални мигранти в Турция, което било в нарушение на Женевските конвенции и на Европейската конвенция за защита правата на човека.
В крайбрежните провинции Чанаккале, Баликесин, Измир и Мугла турската брегова охрана е задържала общо 2025 човека, които се опитали да преминат нелегално по море в Европа.
Турция е ключова транзитна точка за нелегалните мигранти, които искат да се установят в Европа, за да започнат там нов живот. Най-голям е броят на бягащите от война и преследване.
Мигрантите са от Пакистан, Конго, Сирия, Ирак, Афганистан, Тунис, Кувейт, Мароко, Туркменистан, Египет, Бангладеш, Индия, Сомалия, Гана, Нигерия и Еритрея.
Всички задържани през седмицата мигранти са отведени в болници за оказване на медицинска помощ или са прехвърлени в провинциалните служби по миграция.
През 2018 г. на територията на Турция са задържани около 268 000 нелегални мигранти.

Източник: actualno.com