Най-малко 57 са вече загиналите в катастрофата в Гърция, при

...
Най-малко 57 са вече загиналите в катастрофата в Гърция, при
Коментари Харесай

Жертвите на катастрофата в Гърция достигнаха 57 души, гневът нараства

Най-малко 57 са към този момент починалите в злополуката в Гърция, при която се сблъскаха два влака. Това оповестиха публично управляващите, " Прото тематика ", информацията и правосъден доктор за Би Би Си.

Новите данни се появяват. Гръцките управляващи в това време признаха, че тежки проблеми с жп инфраструктурата също може да са съдействали за случая.

Само ден по-рано министър председателят Кириакос Мицотакис, а. Началник на гара е упрекнат в ликвидиране заради несъобразителност. Очаква се той да даде показания в събота - толкоз време получи екипът му, с цел да приготви отбраната. Адвокатът му изясни, че 59-годишният мъж е " унищожен " от случилото се.

Спасителните действия не престават, а броят на жертвите може да се увеличи; 10 души към момента се считат за изчезнали.

Гняв преди изборите

Правителството дава обещание следствие, а представителят му Янис Иконому добави, че властта ще се заеме с остарялата жп мрежа на страната. Според него проблеми в обществения бранш от десетилетия са попречили да се ползват жп планове, макар напъните на кабинета да промени това.

Вав влака са се намирали минимум 350 души сега на конфликта. Кореспондент на английската медия споделя, че съгласно мнозина в Гърция случаят е бил въпрос на време; един от профсъюзите изясни, че разнообразни държавни управления са посочили " пренебрежение " към гръцките железници, а това подхранило " трагичния резултат ".

 Кадри от дрон: Мащабите на тежката влакова злополука в Гърция Кадри от дрон: Мащабите на тежката влакова злополука в Гърция

Правителството се сблъсква с гнева на гърците - който през вчерашния ден откри израз и в митинги в центъра на Атина - месеци преди най-късния миг (в началото на лятото), в който могат да се състоят парламентарни избори. До случая ръководещата " Нова народна власт " водеше с 36% пред главната опозиционна СИРИЗА (28 на сто),, също извоюван от консерваторите, избор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР