Най-малко 55 души са загинали в предизвиканите от проливните дъждове

...
Най-малко 55 души са загинали в предизвиканите от проливните дъждове
Коментари Харесай

Най-малко 55 загинали при наводненията в Япония

Най-малко 55 души са починали в провокираните от проливните дъждове в Япония наводнения и свлачища, съобщи Франс прес.

Японската метеорологична организация тази заран разгласи положение на оптималната паника за регионите на Гифу и Нагано в планинската централна част на страната, а няколко часа по-късно намали нивото на паника с една степен.

Жертвите на проливните дъждове в Япония станаха 50

"В тези зони преваляванията доближават невиждани нива. Твърде допустимо е към този момент да има естествени бедствия, изключително в регионите с висок риск от наводнения или свлачища ", сподели японски синоптик.

Още в събота сутринта обширни региони от югозападния остров Кюшу бяха наводнени поради проливни дъждове, които провокираха и свлачища.

Говорителят на държавното управление Йошихиде Суга удостовери през днешния ден, че 52-ма души са умряли от уикенда насам, като добави, че още трима души се считат за починали. Броят на жертвите може още да нарасне, защото десетина души не престават да са в неопределеност. Властите също така ревизират дали други шест смъртни случая са свързани с неприятното време.

Близо 40 са починалите при наводненията в Япония

Около 80 000 спасители бяха изпратени в потърпевшите през последните дни региони, в това число военни. Издадени са рекомендации за евакуация на към 1,4 милион души, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР